sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

5. Pohdinnat kokeiluista ja valintojen teko


Kokeiluista oli paljon hyötyä ja lisäkokemukset eivät todellakaan olleet pahitteeksi. Olin päättänyt tehdä divaanin, jonka arvelin hankalaksi toteuttaa. Oikeassa olin, sillä monta hankalaa kohtaa tuli vastaan, mutta kaikesta selvisin ihan hyvin, eikä korjauksia paljoakaan tarvinnut tehdä. Suurin ongelma oli kaarevan muodon saaminen käsinojaan, mutta onneksi vaneri on taipuisaa pienen keittämisen jälkeen ja sain kuin sainkin tukevan käsinojan aikaiseksi. Myös kangas jonka valitsin kokeiluun oli haasteellinen, sillä se purkaantui helposti. Varsinaiseen divaaniin tulee tiiviimpää kangasta, joten ompelukin sujuu helpommin.

Valitsemani kangas varsinaiseen divaaniin


Pöydän teko sujui ongelmitta, joten siihen ei sen suurempia muutoksia tarvinnut tehdä.

Sitten piti vielä valita lattiamateriaalia ja parketin asettelua. Aluksi meinasin tehdä juhlasalin lattian tiikistä, mutta koska sitä ei ollut tarpeeksi, päädyin kirsikkapuuhun. Tiikistä teenkin myöhemmin lattian arvioinnin ulkopuolella olevaan huoneeseen, ruokailutilaan, joten sekin tulee hyötykäyttöön.

Tiikkilattian saahaamista pienellä vannesahalla

Pianofortea en kerennyt harjoittelemaan etukäteen ollenkaan sen suuritöisyyden vuoksi, mutta pohjatyötä tein paljon katsomalla paljon kuvia aiheesta. Katsoin myös TV-sarjoja ja elokuvia ja tarkastelin lähinnä lavastuksia ja monesti elokuvakin kesti melko kauan, kun pausella tarkastelin yksityiskohtia, lähinnä huonekaluista ja soittimista.
Forteen päädyin siksi, että soitin on niin siron kaunis ja juhlallisen näköinen. Muita vaihtoehtoja olisi ollut cembalo, spinetti tai klavikordi. Cembalo olisi ollut liian suuritöinen, sillä sinä on koskettimia kahdessa tasossa ja koristelukin monesti ylenpaltinen. Spinetti olisi ollut mielenkiintoinen tehdä, mutta halusin keskilattialle soveltuvan soittimen, kun taas spinetti on enenmmänkin seinänvierustan sositin. Klavikordi olisi ollut yksinkertainen, mutta ei mikään juhlava soitin.

Spinetti. Kuva Wikipedia.
Cembalo. Kuva Wikipedia.


Klavikordi. Kuva Wikipedia.

 Mozartin pianoforte
Pianoforteeni tulee myös avautuva kansi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti