tiistai 26. huhtikuuta 2016

8. Koko prosessin loppuarviointi

Kokonaisuudesta tuli suunnitelmien mukainen ja huonekaluista siistejä ja kestäviä.
Mittasuhde säilyi hyvänä. eikä mikään yksityiskohta ota silmään liian suurena tai pienenä. Illuusio onnistui paremmin kuin olin toivonutkaan. Palaute jota olen saanut kuvista, on ollut positiivista ja osa ei ole edes tajunnut katsovansa kuvaa, joka on otettu nukkekodista.

Parannettavaa on ainakin materiaalien valinnoissa, sillä pehmeä puu, joka on helppo veistää, katkeilee myös helposti. Tuolit jäivät tekemättä, sillä jätin niitten teon viimeiseksi ja valitsemani mahonki olikin niin haperoa, että aikaa tuhrautui korjaamiseen ja eri osien korvaamiseen. Vaikka olin oikein varovainen ja käsittelin "hellästi", puu ei vain suostunut yhteistyöhön.

Tavoitteeni on saada koko talo valmiiksi vähitäänkin saman tasoisena ja sitten mahdollisesti myydä se eteenpäin joko osissa tai kokonaisuutena.
Työtapoja hieman hiomalla ja paremman laitteiston kanssa tästä voisi hyvinkin tulla ammatti josta nauttisin. Aluksi voisin tehdä lähinnä tilaustyönä tuotteita joita ei yleisesti ole saatavilla, kuten pianoforte ja divaani. Myös valmiille talorungoille on kovasti kysyntää.

Itse talon tekemiseen meni suunnitteluineen aika kauan aikaa, sillä esim. urien kohdistus oli tarkkaa puuhaa ja valitettavasti sain vasta urien teon jälkeen tietää, että koululta olisi löytynyt työhön näppärämpi käsikäyttöinen laite. En vastaavia uria ollut aikaisemmin tehnyt, joten en laitetta tiennyt olevan olemassakaan. Pääasia kuitenkin, että urat onnistui ja vain pientä hienosäätöä piti tehdä.
Myös liimaaminen oli haasteellista ja se pitikin toteuttaa mahdollisimman pienissä osissa onnistuakseen.

Suunnitelmiin tein tarvittavia muutoksia projektin edetessä, esim. cembalo vaihtui pianoforteksi ja alakerta selkiytyi kahdeksi huoneeksi. Päätin myös jättää sähkötyöt pois, sillä tämä talo ei niitä välttämättä tarvitse.  Pintakäsittelyt ajattelin tehdä ennen osien yhteenliimaamista, mutta paremmaksi vaihtoehdoksi osoittautui sen jättäminen myöhemmälle. Huoneet ovatkin niin avaria, että esim. tapetointi onnistuu talon ollessa koottunakin.
Pienenä harmina ne tuolit, jotka jäivät tekemättä, mutta muuten suht tyytyväinen olen projektin toteutumiseen.


Keittiön tapetointia. 

Taiteilijan huone saikin kullansävyisen tapetin. Lattia odottaa
pintakäsittelyä

Pelihuoneesta tulee punainen. Tapetti juuri laittamisen jälkeen,
oikeni kyllä kuivuessaan tasaiseksiEi kommentteja:

Lähetä kommentti